R Creators en The Blue Deal zetten de basis voor The Green House Paviljoen, dé broedplaats voor circulariteit

Projectomschrijving

The Green House in Utrecht wordt in 2018 dé broedplaats voor circulariteit welke het verschil maakt, publiciteit genereert, extra publiek trekt, maar vooral een sterke circulaire en innovatieve boodschap meegeeft aan bezoekers en gebruikers. HierFoto 1 MMN_Still_Ext_01_noite-1882x1038-864x477door zal de positieve impact tot ver buiten The Green House reiken. Het is een circulaire en innovatieve proeftuin met bewust een tijdelijk karakter (15 jaar) waar voorbijgangers, ondernemers, pioniers bij elkaar komen om samen te werken, brainstormen, innoveren, inspireren en eten & drinken.

Onze Sustainable Creator specialisten hebben hun ervaring ingezet in de initiatie- en ontwerpfase. Met introductie van circulaire business modellen methodieken, tot het bepalen van het circulaire framework, van gebouw tot circulaire economie.

Gezamenlijk is een krachtige en eenduidige, circulaire missie voor The Green House bepaald die essentieel was voor de gewenste versnelling. The Blue Deal heeft in samenwerking met het ontwerpteam de vele innovatieve ideeën verzameld, aangevuld, en geselecteerd tot passende oplossingen met de meest duurzame impact.

The Blue Deal heeft geassisteerd en gecoacht bij het creëren van draagvlak bij betrokkenen zoals stakeholders, consortium, partners, gemeente en  doelgroep, zodat zij zich vanaf de ontwerpfase tot de realisatie van het project betrokken voelden.

Resultaten

Dé broedplaats voor circulariteit welke het verschil maakt. Een revolutionair project. Door een vernuftig ontrcreators-en-onderliggend_1489741506_c0842420 (1)werp is de gehele constructie hergebruikt en wordt het energiegebruik tot een minimum beperkt.

Dit wordt gerealiseerd door o.a. een natuurlijke lichtinval, slimme-CO2 gestuurde installaties en een uitdagend zonne-energie ontwerp. Last but not least is een gezamenlijk Stimulering Investering Fonds met exploitant Albron gestart om samen met de overheid nog meer innovatieve circulaire impact te kunnen maken.

Over 15 jaar wordt het volledig demontabele complex elders hergebruikt en deels gerecycled. Van ontwerp tot exploitatie en hergebruik, alle betrokken leveranciers houden materialen in eigen bezit en nemen deze terug. Neem plaats aan een tafel en ervaar het van de menukaart tot werken en vergaderen in groene kassen.

 

Deel op: Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook